Members

Username
Password
Remember Me


Latest articles

Мишел Тело - "Ai se eu te pego" за цигулка и оркестър!

Published: Jul 18, 2012 by admin Filed under: News
Истерията "Ай ако те хвана" продължава.
Кой можеше да предположи, че Мишел Тело ще се нареди до Моцарт и Чайковски?!

Холандският цигулар и диригент Андре Рийо / André Rieu / изпълни феноменалния хит на бразилеца като последно парче от концерта си в Сао Пауло през Юли 2012 и така " Ай, ако те хвана" е вече класика в световната музика.
Някой издания заклеймиха изпълнението като халтура.

Гледайки как се забавляват музикантите на оркестър „Йохан Щраус“ мислим, че много се кефят и едва ли се срамуват. Гледайте го тук!


Магда

Published: Jun 25, 2012 by admin Filed under: Gossip & Rumors
Преди няколко дни фолк звездата Магда разкри, че е заснела клип към новата си песен "Вляво черна, вдясно руса", с която смята да атакува летните класации. Любимата на Красьо Черния смята отново да заложи на секси визия, а лентата да носи много лятно и емоционално настроение. Видеото вече се монтира и до седмица ще е в ефира на телевизия „Планета".
Нещо повече. Магда ще бъде сред изпълнителките, които ще участват в концерта по случай 2-рия рожден ден на „Планета HD". Тя ще поздрави зрителите именно с новото си парче "Вляво черна, вдясно руса". Сайтът на „Планета" потвърждава тази новина.

Откакто започнаха проблемите на нейната половинка -- Красимир, Магда остави на доста заден план кариерата си и се задоволява с това да пуска по една песне на година -- колкото да не я забравят хората. Дали най-накрая чаровницата няма да се стегне и да обърне по-сериозно внимание на работата си?

Lady Gaga - Сатанизмът в съвременната музика (Born This Way)

Published: May 18, 2012 by admin Filed under: Artist Biographies History and Concepts

На 14.08.2012.г. точно в нощта преди Успение Богородично - един от най-големите християнски празници Лейди Гага ще зомбира в София.

Преди години, в нощта срещу 15 август хората преспивали на свято място и си пожелавали нещо хубаво. Те вярвали, че Богородица чува тяхното желание и били убедени, че всичко, което си пожелаят, ще се сбъдне. И до днес на Кръстова гора неплодните жени преспиват  в тази нощ с молитва за рожба.На следващата сутрин носели плодове в черквата, за да бъдат осветени от попа за благополучие и здраве на цялото семейство.

На църква или при Гага?

 

 

Песента на Лейди Гага „Born This Way“(Родени по този начин) – манифестацията на илюминатите

Символиката в клипа определено е окултно сатанинска. В началото са използвани  цитати от Алистър Кроули. Клипа зомбира, въздейства на подсъзнателно ниво.Ще разгледаме основния смисъл на „Born This Way“ и ще анализираме смисъла на окултният му символизъм. Тя въвежда зрителите в раждането на „нова раса“ и нов свят, използвайки сложни изображения и описателен разказ. Това е кошмарно пътуване изпълнено с окултни и архетипни символи, разказващо историята на космическо раждане и нови идеали. Въпреки това, зад своето пасивно послание за приемане на концепцията, по-зловеща се явява заложената символика във видеото.

Лейди Гага се завърна! И има рога на челото. И е в космоса.  „Born This Way“ изглежда провокира две противоположни реакции в зависимост от познаването на окултните символи. Те са „Какво по дяволите се случи тук“ или „Това е наистина брутално“. Причината е проста. Видеото съдържа нови странни елементи, които могат да объркат зрителите, но и символика, която е изключително древна. Въпреки че видеото показва един футуристичен, междугалактически свят, то се занимава с най-първичната концепция на човечеството: майчинството. Играе роля за човешкото архетипно очарование и/или отвращението му от акта на раждане.Въпреки че текстът на „Born This Way“ e свързан с безпрекословно приемане, със специален фокус върху хомосексуалността, обхвата на видеото излиза извън рамките на сексуалната ориентация. То разказва за раждането на нова нечовешка раса. Всъщност дали е нова е под въпрос, защото според накои изследователи "извънземните" съществуват на нашата планета отдавна и те са рептилоподабните ( влечугоподобните) от които произлизат и аристокрацията. Затова ще видите Гага да показва това ???:

   

 

 Режисьорът:

Въпреки че клипът на „Born This Way“ е считан за новост и иновация, той е и добро продължение на темите експлоатирани в предишните клипове на Гага. Ник Найт, режисьорът на видеото, носи различен вид и усещане на посланието на Гага, но то остава много приятелски настроено към елита. Модният фотограф е познат с неговите ослепителни снимки и е работил с Александър МакКуин, Келвин Клайн, Кристиан Диор, Кайли Миноуг, Гуен Стефани и много други. Предишното му творчество също съдържа намеци за контрол над ума свързани с проект Монарх.

Една от най-известните снимки на Ник Найт за Алекзандър МакКуин. Белегът на манекенското чело предполага „човъркане из главата й“. Празният поглед и липсващото око (символ на илюминатския контрол) са заявка за контрол над съзнанието в тази снимка

Концепцията на непорочното зачатие
Видеото започва с наслагването на два емоционални символа:

 

 

Еднорог в обърнат розов триъгълник
Розови триъгълници, обърнати надолу са използвани в нацистките концентрационни лагери, за да се обозначат хомосексуалните мъже. Същият розов триъгълник сочещ нагоре се превърна в символ на гей парада и правата на хомосексуалните мъже. На езотерично ниво, триъгълници сочещи надолу са архетипен символ, представляващ свещената женственост (сочещият нагоре триъгълник представлява фалическата мъжественост). Обърнатият триъгълник е емблематичен символ на утробата и на матката. Той е пасивният първоизточник изчакващ активния първоизточник.

Вътре в триъгълника има еднорог, древно митологично същество, символизиращо чистотата, духовното просветление и пламенност – рогата често се възприемат като символ на обединението с Бога. В езотерично отношение се позовава на третото око или епифизната жлеза.
В християнския символизъм еднорогът е символ на Христос.
Връзката между еднорога и концепцията за девствеността е популяризирана от средновековния мит, описващ залавянето на съществото. Девица е поставена в полето с цел да улови еднорог; тогава животното отива при нея и е уловено, защото лежи долу в скута й.

Дева и Еднорог от Доменичино (1602 г.), приказка, която вероятно е била вдъхновена от християнски символизъм (или обратното). Според Хонорий от Отун в своята „Speculum de Mysteriis Ecclesiae“: „Христос е представен от това животно и непобедимата сила на рогата му. Той, който лежи долу в скута на девицата, уловен от ловците, тоест той е открит в човешка форма от тези, които го обичаха“.

Ккаво казва авторката на песента Лейди Гага:

пред списание Vogue „Написах „Born This Way“ за 10 шибани минути. И е напълно магическо послание. И след като я написах, вратите се отвориха и песните продължиха да идват. Беше като непорочно зачатие.“

Но какво точно се роди?

В нейния разказ, Гага казва, че е нова раса, но видеото и режисьорът на видеото предполагат, че това е раса родена в съществуващата раса, от собственото съзнание на хората. В клипа, символичен образ замества еднорога

 

 

 Еднорогът се превръща в Лейди Гага с двете лица, точно като Янус, богът на портите и новото начало. Той е бил почитан като дух пазител на всяка врата  А може би  вратите между измеренията (за посветените) Илюминатската формула, използвана за създаването на неоткриваем тотален робски контрол над съзнанието
Маската в триъгълника предполага раждането на синтетично същество. След това Гага започва нейния „Манифест на Майката-Чудовище“, описващ въпросния светоглед.
Гага обявява раждането на нова раса в реч с тежки окултни полутонове, които съдържат препратки към древни алхимични принципи:
„Това е манифестацията на Майката-Чудовище: На G.O.A.T. (GovernmentOwnedAlienTerritory) – Притежавана от Правителството Чужда Територия в космоса, раждане на прекрасни и магически пропорции се състоя.“
Магическото раждане заема място на „Притежавана от Правителството Чужда Територия“ – което намеква факта, че раждането се извършва под наблюдението и одобрението на силите, които са: елитът, илюминатите. Освен това е чудесен начин да се образува акроним G.O.A.T. (козел) и чудесен начин да се появи Бафомет

Както Гага казва: „КОЗЕЛ“ (зодиакален знак козирог), звездно образувание оформено като Козел на Мендес и/или Бафомет. Оформено е също и като матка. Филмът „Лабиринтът на Пан“ също обрисува връзка между рогатата глава на фавна и формата на матката – символична врата към друго царство.

Гага, играеща ролята на Девицата, която скоро ще даде живот, символично е показана вътре в козята глава, която подчертава окултната и ритуалистичната природа на раждането. Бафомет, представляван от козята глава е символ на магия, създадена от съюза на противоположни сили, откъдето идва и неговата андрогинност (виж еректиралия фалически символ и женските гърди).

Бафомет с козята глава, както е описан от Елифас Леви. Андрогинността на Бафомет и неговият жест на ръцете „Каквото горе, това и долу“, илюстрира най-важната концепция на съюза на противоположни сили и са визуално представени в „BornThisWay“

.

 

 Бафомет е от огромно значение в Телема на Алистър Кроули – модерна окултна философия, която изглежда е източник на вдъхновение за Манифестацията на Гага. Според Кроули, Бафомет е представител на духовната природа на сперматозоида, което също е символично и за „магическо дете“, създадено като резултат от сексуална магия. Като такъв, Бафомет представлява Съюза на Противоположностите, особено като мистично персонифицирано в Хаос и Вавилон, комбинирано и биологично проявено със спермата и яйцето, обединени в зиготата.

„Той е „Дяволът“ в Книгата на Тот и Неговата емблема е Бафомет Андрогинния, който е йероглиф на тайнственото съвършенство… Следователно Той е Живот и Любов. Но освен това неговата буква е ayin– Окото, така че той е Светлина; неговото Зодиакално изображение е Козирог, този скачащ козел, чието характерно качество е Свободата.“ – Алистър Кроули, Магическа Книга 4 (Magic Book 4)

Концепции, подобни на тази, изразени от Кроули, са включени в Манифеста:

„Но раждането не бе ограничено. Бе безкрайно. С увеличаването на броя на утробите и митозата на бъдещето започна, беше възприето, че този позорен момент в живота не е преходен, вечен е. И по този начин започна началото на нова раса, раса в расата на човечеството, раса изключваща предразсъдъци и осъждане, а безгранична свобода.“

Дали „митозата на бъдещето“ е еквивалент на „новата вечност“ на Кроули? Акцентът върху понятието „волност“ и „свобода“ може да се позове на „Прави Каквото Искаш“ („DoWhatThouWilt“) на Кроули – етос, концепция търсеща нечия „Истинска Воля“ без оглед на границата на етиката, моралните принципи или понятието за добро и зло. Обхвата на доброто и злото допълнително се описва във видеото.

Пеперуди излизащи от утробата на Гага


 

Бездушевни, новородени клонинги на Гага и куп летящи около тях пеперуди

Полускрит човешки череп над пирамидална структура, направена от червени човешки тела

 Както Гага твърди, тя е показана, че ражда… нещо. Когато това нещо е избутано навън се появяват пеперуди

Пеперудите (особено пеперудите Монарх) са символ на програмиране в програмата Монарх. Контролирани роби, които успешно създават изменена личност се сравняват с пеперуди, излизащи от пашкула си. Това намеква, че „новата раса“ или „новата философия“ на Гага не е нещо, което се среща естествено в обществото. По-скоро е нещо, което ще се използва върху човечеството, чрез техники за контрол на съзнанието

Създаването на тази „красива“ раса води до зараждането на зла същност, която привидно съществува, за да защити техните интереси и силата на волята им над света.

„Но на същия ден, както вечната майка се рее в мултивселената, се осъществява друго по-ужасяващо раждане: раждането на злото. И тъй като тя се разделя на две, въртяща се в агонията на две крайни сили, махалото на избора започна своя танц. Изглежда лесно, представете си, да гравитираш незабавно и неотклонно към добро. Но тя се чудеше „как мога да защитя нещо толкова перфектно без зло?“.“

Докато тези думи са изказвани, камерата се плъзга нагоре към Гага, формираща полу-скрит череп, направен от човешки тела, символ на жертва, представляващи злото, които са резултат от раждането на „чисто“ сътворение. Тази концепция е илюстрирана от символа на ин и ян и мсонския шахматен под, където черно и бяло съжителстват в един безкраен модел.

Злата сила е представена от човешки черепи, които символично представляват смъртната култура на елита, която празнува жертвоприношенията в опит да генерира „нов живот“. За да илюстрира „политически и правителствен“ аспект в тази концепция, Гага е показана стреляща с военна пушка, докато църковните камбани звънят (известяващи смъртта на масите).

Гага стреляща с пушка, празник на депопулацията и човешките жертви.

Тя развява русата си коса докато стреля, едно продължение на дневния

ред да се направи правителственото потисничество и насилие „секси“.

Злото е представено като необходима сила, за да балансира наличието на добро (или каквото е представено като добро във видеото, доколкото контрола на съзнанието е „добро“).

Мислехте, че тази песен се отнася за хомосексуална гордост? Очевидно не. И... тогава песента започва.

 

 

 Него или Н-Е-Г-О
Песента започва със странно твърдение:
„Няма значение дали обичаш него или Н-Е-Г-О.“

Кой е „него“ и по-важното – кой е Н-Е-Г-О с главни букви? На пръв поглед „него“ може да се интерпретира като мъжки любовник, в съответствие с „хомосексуална гордост“, аспект на песента. В този случай, кой или какво е „Н-Е-Г-О с главни букви“? Бог ли е? Дали в това тя посочва дистанцията между хомосексуалността и традиционните религии? Него е също името на популярна финландска рок група, чийто акроним означава „Негово Дяволско Величие“ (HIM). В този контекст, дали Гага казва „Няма значение дали обичаш него (Господ), или Н-Е-Г-О с главни букви (Сатана)“? Ако случаят е такъв, определено ще си пасва с дуалистичното, добро срещу зло, послание на видеото и Телемичната тема на нейния манифест.

По-нататък в песента, друг ред гласи:
„Различен любовник не е грях
Повярвайте с главни букви Н-Е-Г-О (хей, хей, хей)“
В този духовен контекст дали „нормалният любовник“ е Бог, а „различният любовник“ Негово Дяволско Величие?

Дуализмът продължава да бъде визуално представен в цялото видео със сцени, празнуващи живота и любовта, съпоставени със сцени, празнуващи смъртта.

Мозъчно-мъртвите зомбита, съдбата на които не стана част от новата „рогата“ раса

Останалата част на клипа е много по-малко символично-интензивна, тъй като фокусът се премества на хващането за чатала.

 

 

Никое видео на Гага (или за което и да е видео на пионка от музикалния бизнес) не е завършено без Знака с Едното Око.


 

Илюминатите одобряват този Манифест на Майката-Чудовище

Клипът завършва със символично изображение, което се очаква, когато разбирането на дуалистичната тема описва целия видеоклип:Зомби-Гага в обърнат нагоре розов триъгълник

Последният кадър от видеоклипа е противоположен на първия, като розовият триъгълник сочи нагоре. Това загатва присвояване на този нацистки символ от движението на правата на гейовете и неговото отменяне.

На езотерично ниво, насочен нагоре триъгълник е отговор на обърнатия триъгълник и сигнализира края на алхимичния процес. Представлява съюза на противоположностите, за да се осъществи Великото Дело: окултна трансформация на хората. Когато се комбинират насочения нагоре и обърнатият триъгълник става звезда с шест лъча, символ познат като Философския Камък или Печата на Соломон.

Алхимичният Печат на Соломон композиран с два преплетени триъгълника, сочещи в противоположни посоки„Вплитането на триъгълници или делти символизира обединението на двата принципа или сили, активно и пасивно, мъжко и женско, всепроникващи във вселената… Двата триъгълника, един бял и другият черен, вплетени, представят смесването на очевидната противоположност в природата, тъмнина и светлина, заблуда и истина, невежество и мъдрост, зло и добро, през човешкия живот.“ – Алберт Г. МакКей, Енциклопедия на Фримасонството

Ако видеото започва с еднорог в обърнат триъгълник, символизиращ предстоящото раждане на чисто духовно същество, то завършва с противоположна енергия – смърт и поквара. Зомби-Гага, злото – продукт на промяната, наложена от G.O.A.T. За да се случи магията, двата от тези триъгълници са необходими и те трябва да бъдат обединени.

Значение на видеото

Песента сама по себе си има повдигащо послание: да се обичаме и приемаме безусловно, както Бог ни е създал. Обаче (винаги има едно „обаче“ при Гага), видеото приема нещата на друго ниво… буквално. „Манифестът на Майката Чудовище“ и свързания с него символизъм дава на песента характер на космическа-битка-между-доброто-и-злото, преплетена с възвестяването на нова раса, а използвайки терминологията на Кроули, нова вечност.

В контекста на видеото, „Born This Way“ е всъщност опашка на ПРЕраждането и на трансформацията. Както отбеляза хореографът на Гага, това е раса в нашата раса, това е начин на мислене. Тази промяна на мислене не е представена като резултат на натурална еволюция, а по-скоро като насилствена промяна, символизирана от Монархически програмиращи изображения. Всичко това се случва в Правителствено-Притежавана-Чужда-Територия, хитър начин да се посочи, че тази нова раса е нещо, което окултния елит иска да види как се случва. Във видеото Гага (и стотици клонинги) са създадени в хай-тек, правителствено-притежавана лаборатория. Дали наистина се проповядва липса на предразсъдъци и осъждане, а безгранична свобода? Идеалите на Манифестът е да се прилага само върху новата, насилствено създадена раса, която се различава от „нормалните“ хора по рогатите нещица. Дали това е признак на превъзходство? Дали рогата са по-различни от розовите триъгълници, използвани за отличаване на гейовете по време на нацисткия режим?

Тези, които не се придържат към тази умствено-контролирана раса, очевидно ще усетят гнева на „злата Гага“ и ще бъдат убити, защото, както тя казва „Как мога да защитя нещо толкова съвършено без зло?“. Видеото противоречи и изкривява освобождаващото значение на песента и го обръща в нещо доста по-репресивно и тревожно. „Новата раса“ е масите на Новия Световен Ред, под влиянието на масов контрол над съзнанието и избутана в прецизен вид духовност, наподобяваща беззвучна версия на Телемата на Кроули. Тази световна метаморфоза се възприема от окултния елит като алхимична трансформация, Велико Дело. Тя е представена визуално от противоположни сили, илюстрирани в цялото видео. Процесът има за цел да създаде нещо „чисто и съвършено“, нов свят, който е очистен от неговите нежелани елементи (изобразяването на Новия Световен Ред като краен резултат на алхимичен процес е често свързвано с изкуството на елита). От гледна точка на масите, които трябва да преминат през това насилствено прераждане, процесът е грозен, ужасяващ и зъл. Видеото обаче, както повечето предложения на поп-културата, визуализира гледната точка на елита.

В заключение


За да се запази интереса и привлекателността на дневния ред на елита, създателите на поп-клипове умело съчетават свежи визуализации с умо-притъпяващи повторения. Всяко ново видео опитва да донесе вълнуващи или шокиращи елементи, за да генерира някакъв интерес, но в крайна сметка основното послание напомня упорито и е в унисон с илюминатската програма. „Born This Way“ използва класическите техники на лицемерие, които могат да бъдат определени като „противоречива двойственост на мисълта, словото или действието; особено укриването на неговите истински намерения, чрез измамни думи или действия“. Текстът на песента казва едно нещо, но силата на символиката във видеото отива в противоположна посока. Това води до противоречие, което съзнанието ни се опитва да разреши: Дали „безграничната свобода“ е еквивалент на принудителния нов свят обрисуван от Гага (типична програматорска техника за разцепление на съзнанието и създаване на множество личности в матрицата на съзнанието – бел. Н.)?

Въпреки повърхностната ексцентричност на песента, „Born This Way“ е за приспособяването към и спазването на предварително определен начин на мислене, философия, която е съвместима с Новия Световен Ред. Това не е виждането на Гага, това е тяхното виждане. Това е състояние на ума, което те искат Вие да приемете, за да могат да продължат с тяхната програма без съпротива. Това е което те искат ти да мислиш. Няма важни ценности и морални норми; добро и лошо са голяма мъгла и да бъдеш слабоумно зомби е готино. Ако ти мислиш така, то „ти си на правилния трак, бейби“. Аз не съм. Предполагам, че не съм роден по този начин.


Азис в Америка

Published: May 3, 2012 by admin Filed under: Gossip & Rumors News
Фолк певецът може да получи забрана за пребиваване в Щатите, заради побоя в Ню Йорк

В криминална проява се превърнал първият концерт на Азис в Америка. Млад българин бил жестоко пребит на участие на фолкпевеца в Ню Йорк, пише в. "Всеки ден".

Младежът бил нападнат от любовника на певеца - Велизар, и след срещата с яките му юмруци е приет по спешност в болница, пише още изданието. Мъжът бил целия в кръв и имал няколко счупвания, както и комоцио.

Повод за скандала бил самият Азис. Певецът разгневил феновете си отвъд Океана, тъй като пеел на плейбек. Освен това изпълнителят събирал по 60 долара от всеки мераклия за шоуто, а за тази сума той изпял едва 9 песни.

След като няколко присъстващи започнали да освиркват певеца, гаджето му Велизар се ядосал и направил забележка на недоволните. Един от тях обаче, вместо да се притесни от заплахата, изпратил сочна плювня по адрес на Азис. Това вбесило гаджето на певеца и той започнал да налага с юмруци момчето.

Хората си искат парите обратно след концерта на Азис


 Минути, след концерта на Азис (Azis) в Ню Йорк се появиха първите гневни коментари на българи, присъствали на шоуто, след което последва безпрецедентна вълна от недоволство. Организаторът на турнето на Азис в САЩ е Ясен Дараков (Yasen Darakov), който се представя също за кореспондент на БТВ (BTV) в САЩ и главен редактор на в. “БГ Войс”(BG Voice).


Кървавото меле в Ню Йорк по време на концерта на Азис е на път да спечели черен печат на певеца. Слуховете за нападение над един от зрителите, от страна на гардовете на звездата, е сред най-обсъжданите теми у нас тези дни. Говори се, че млад българин тежко е пострадал и е в болница, след като охраната на певеца го преби. Повод за боя даде самия Азис, който според зрителите е пял на плейбек, а не на живо.

Презокеанската визита на Васко е на път да се провали напълно, въпреки опроверженията на ПР отдела на „Диапазон Рекърдс“. Според разказите на зрители, новият любовник на изпълнителя пръв скочил на бой, след като публиката освиркала звездата му половинка заради арогантно поведение, пишат от lifestyle.bg.

Запознати със ситуацията коментират, че притеснен Азис е наложил забрана на всичките си гардове да се разправят с фенове. Азо е особено притеснен от факта, че Америка може да затвори завинаги границите си за него. „Това да не му е България да си прави, каквото си поиска. В Америка има ред, който трябва да се спазва.“, коментират живущи в САЩ. Засега самият изпълнител упорито пази мълчание по случая.

източник  Клюки
Page 2 of 6